Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO)

De Tijdelijke Ondersteuning voor Zelfstandig Ondernemers (TOZO) helpt ondernemers met en zonder personeel aan een aanvullende uitkering van levensonderhoud en een bedrijfskapitaal lening bij inkomensdaling door de gevolgen van de coronacrisis.

Het kabinet wil Nederlandse zelfstandig ondernemers (met of zonder personeel) die financieel geraakt zijn door de corona­crisis zo snel mogelijk uit de problemen helpen. Met de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO) kunnen zelfstandig ondernemers een tijdelijke uitkering van 6 maanden verkrijgen en/of een lening voor bedrijfskapitaal bij acute liquiditeits­problemen.

Werking

 • Tijdelijke uitkering van 6 maanden

  Een TOZO-uitkering betreft een tijdelijke uitkering van maximaal 6 maanden in de levensonderhoud van bedrijfs­eigenaren, die door de corona­crisis hun huishoud­inkomen hebben zien dalen tot onder het sociaal minimum.

 • Lening bedrijfskapitaal

  Een TOZO-lening betreft één kleine lening met lage rente van 2% voor bedrijfskapitaal, met een looptijd van maximaal 3 jaar.

Voordelen

 • Combineerbaar met eerdere TOZO-lening en Bbz-regeling

  Ondernemers die te kort hebben aan een eerdere TOZO-lening, kunnen tot een bepaald plafond­bedrag bijlenen.

  Ondernemers die al een Bbz-regeling hebben voor aanvulling van hun bedrijfskapitaal, kunnen dit verder maximaal aanvullen met de TOZO-lening.

 • Uitgestelde rente en aflossing

  Terugbetalen van de lening en de aanvang van de rente­betalingen is per 1 januari 2021. Dit betekent dat je voor de maanden dat je de TOZO-lening eerder heeft ontvangen, geen beslag op je liquiditeit heeft van de leenlasten. Krijg je de TOZO-lening toegekend vanaf 1 januari 2021? Dan begin je ook direct met het betaalschema.

Nadelen

 • Niet voor jonge ondernemers

  Alleen Nederlandse ondernemers vanaf 18 jaar kunnen een overbruggings­lening voor bedrijfs­kapitaal aanvragen.

 • Startende ondernemers uitgesloten

  Alleen zelfstandig ondernemers met een bedrijf dat uiterlijk op 17 maart 2020 was ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK) komen in aanmerking.

 • Minstens 3 dagen per week ondernemen

  De TOZO kent een urencriterium van 1125 uur per jaar, ofwel 23,5 werkzame ondernemers­uren per week.

 • Vaste startdatum terugbetalen

  Hoe langer u wacht met de TOZO lening aanvragen, des te eerder zult u moeten beginnen met terugbetalen van de lening en rente. Want de startdatum voor rente en aflossing staat vast op 1 januari 2021.

 • Maximaal totaal €10.157,- lenen

  Een ondernemer kan ten hoogste totaal €10.157,- aan TOZO-leningen verzamelen. Dus als u in eerdere varianten van de TOZO-regeling al geld hebt geleend, kunt u minder of niets meer bijlenen met de huidige variant van de TOZO-regeling.

 • Uitvoering per gemeente

  Omdat de TOZO-lening wordt geregeld door de gemeente, kan de uitvoering (zoals de toekenning) en informatie­verstrekking flink verschillen per gemeente.

 • Hogere acute schuld bij faillissement of betaal­problemen

  Gaat je bedrijf alsnog failliet? Of heb je gedurende de looptijd van de TOZO-lening wederom betaal­problemen? Dan kan de gemeente de hele lening in één keer opeisen inclusief alle rente. Let hier bij op dat de rente oploopt ook over de periode dat je nog niet aan het aflossen/terugbetalen bent!

Voorwaarden

 • Vaste lasten niet kunnen betalen

  Je dient als ondernemer precies aan te tonen welke vaste (privé-/bedrijfs-)lasten je tijdelijk niet kunt betalen. Noch uit de inkomsten, noch uit spaar­tegoeden.

 • Corona crisis gerelateerd

  Je dient als ondernemer sterk te kunnen maken, dat de liquiditeits­problemen echt zijn ontstaan als gevolg van de corona crisis.

Rubriek:
Leningen (kredieten)
Sleutelwoorden:
tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers, tozo, coronacrisis, noodregeling, uitkering, subsidie, lening, bedrijfskapitaal, gemeente, uwv, vangnet, bbz
FacebookGoogle PlusLinkedIn

Vraag en Antwoord

Antwoord op enkele meest veel gestelde vragen.

Wil je meer weten over de financieringsmogelijkheden voor jouw ondernemingssituatie? Op een gratis financieel bedrijfsadviesgesprek informeren we jou graag vrijblijvend over de financieringsmogelijkheden voor je bedrijf.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
6.825× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf