Dankuwel. U bent akkoord gegaan met ons cookie­beleid. Deze website kan nu volledig functioneren.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

KKC (Klein Krediet Corona)

Bestaande kleine ZZP en MKB ondernemingen die een deel van hun winst zagen wegvallen door de economische gevolgen van het coronavirus kunnen met Klein Krediet Corona (KKC) een tijdelijk voordelig klein overbruggingskrediet met staatsgarantie.

Het Klein Krediet Corona (KKC) is een tijdelijke leen­regeling van de Rijksoverheid, waarmee kleine ondernemers die in hun winst zijn getroffen door de economische gevolgen van het coronavirus, een gunstig overbruggings­krediet kunnen afsluiten.

De KKC-lening is met name interessant voor kleine bedrijven. Zij kunnen doorgaans geen gebruik maken van drie andere overheidsregelingen: BMKB-C, BL-C en GO-C. De KKC vult dit gat op, zodat ZZP's en MKB'ers ook ondersteunt worden bij winst­terugval door de maatschappelijke gevolgen van corona.

Voordelen

 • Garantstelling door Nederlandse overheid

  De Rijksoverheid staat garant voor 95% van het KKC. Dat is over het algemeen zeer prettig, want met die borgstelling kunnen ondernemers gemakkelijker krediet verstrekt krijgen.

 • Maximaal 4% rente

  Vanwege de garantstelling kunnen banken en financiers een lagere zakelijke leen­rente van maximaal 4% aanbieden voor KKC-leningen. De lening is daarmee relatief goedkoop, vooral als je bedenkt dat er voor niet-staats­gegarandeerde zakelijke leningen en bedrijfs­kredieten gemakkelijk rentes rond de 10% gerekend kunnen worden door je bank!

 • Herfinanciering mogelijk

  Ondernemers die vanaf 7 mei 2020 een andere zakelijke lening hebben afgesloten, en willen profiteren van de gunstige rente van de KKC, kunnen deze bestaande ondernemingslening herfinancieren naar een KKC. Daarbij dient de onderneming en de lening wel binnen de voorwaarden van het KKC te passen.

Nadelen

 • Beperkt budget van €750 miljoen

  Er geldt een beperkt budget van €750 miljoen. Daarmee kunnen ongeveer 80.000 KKC's van €10.000,- verstrekt worden of 15.750 KKC's van €50.000,-.

 • Winst­gevendheids­eis

  Je bedrijf dient voorafgaand aan de economische gevolgen van corona al voldoende winst te hebben gemaakt. Ondernemingen die dus weinig tot geen winst hadden gemaakt in 2019 door bijvoorbeeld investeringen, kunnen hierdoor mogelijk deze vloot met goedkoop geld missen.

 • Alleen bestaande bedrijven

  Je bedrijf dient voor 1 januari 2019 ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel (KvK). Effectief dient je bedrijf - gemeten van de openingsdatum 29 mei 2020 van de steunmaatregel - iets meer als een jaar te bestaan. Startende ondernemers kunnen derhalve niet meedoen, maar reeds gestarte ondernemers wel.

 • Minimale jaar­omzet €50.000

  Alleen bedrijven die een jaar­omzet hebben van €50.000 of meer komen in aanmerking voor KKC.

 • Eenmalige 2% afsluitpremie

  De staat vraagt 2% afsluit­premie als vergoeding voor de borgstelling (in principe een vorm van verzekering). Doorgaans betaalt de bank/financier deze premie voor je door aan de staat. Let op: Hierbovenop komen nog steeds de gebruikelijke kosten van de bank/financier voor zakelijke leningen (de banktarieven).

 • Bank of financier beoordeelt risico

  Ondanks de 95% staatsgarantie, blijft het eind­oordeel of je wel of niet een KKC krijgt aan de bank/financier. Zij maakt namelijk een eigen risico­beoordeling of zij jouw bedrijf überhaupt wel wil financieren met staatsgarantie. In de praktijk betekent dit dat voornamelijk in de kern gezonde bedrijven met voldoende terugbetaal­capaciteit de lening zullen krijgen.

Voorwaarden

 • Micro-, midden- en klein­bedrijf

  Je onderneming dient te zijn geclassificeerd als een micro-, midden- of klein­bedrijf. Dit is gemakkelijk te bepalen aan de hand van de gedeponeerde jaarrekeningen (of ontheffing daartoe) bij de Kamer van Koophandel (KvK).

 • Maximaal €50.000,- lenen

  De KKC overbruggings­financiering bedraagt minimaal €10.000,- en maximaal €50.000,-.

 • Looptijd ten hoogste 5 jaar

  De looptijd van de KKC lening is 5 jaar. Korter is ook mogelijk als de bank of financier dit aanbiedt.

 • Loket vanaf 29 mei 2020 geopend

  Ondernemers kunnen vanaf 29 mei 2020 de KKC aanvragen bij geaccrediteerde financiers (zoals banken en alternatieve financiers), welke de Gedragscode Kleinzakelijke Financieringen onderschrijven.

Rubriek:
Garanties (schulddeling/borgstelling)
Sleutelwoorden:
kkc, klein krediet corona, nederland, overheid, garantie, overbruggingskrediet, kleine ondernemingen, economische gevolgen, kleinzakelijk, borgstellingskrediet
FacebookGoogle PlusLinkedIn

Vraag en Antwoord

Antwoord op enkele meest veel gestelde vragen.

Wil je meer weten over de financieringsmogelijkheden voor jouw ondernemingssituatie? Op een gratis financieel bedrijfsadviesgesprek informeren we jou graag vrijblijvend over de financieringsmogelijkheden voor je bedrijf.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
6.853× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf