Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Initial Coin Offering (ICO)

Bij Initial Coin Offering (ICO) geeft een start-up zijn eigen cryptovaluta uit. De bedrijfsfinanciering voor het startkapitaal van de onderneming wordt via crowdfunding opgehaald, in ruil voor een aantal van de nieuw te ontwikkelen cryptomunten voor investeerders.

Bij een Initial Coin Offering (ICO) - ofwel initieel muntaanbod - ontvangt een investeerder in de start-up een digitaal bewijs waarmee hij/zij later echt geld kan verkrijgen of een aantal van een cryptovaluta zoals Bitcoin of Ethereum. Ook kan de start-up die geld ophaalt zijn eigen cryptomunt gaan uitgeven.

De nieuwe cryptomunt is uiteraard pas echt iets waard, als het het gefinancierde bedrijf ook daadwerkelijk lukt om voldoende startkapitaal op te halen en vervolgens tot een lancering te komen.

Voordelen

Een ICO voorkomt dat het opstartende bedrijf veel kosten moet maken aan juridische procedures en financiële instellingen die bemiddelen voor de op te halen bedrijfsfinanciering. Maar het risico voor de private investeerders is wel hoger om zijn inleg te verliezen.

Nadelen

In sommige landen zoals China en Korea zijn ICO's verboden. Deze landen waren sowieso al erg streng en terughoudend over cryptovaluta.

Rubriek:
Participaties (gedeeld eigendom)
Sleutelwoorden:
ico, initial coin offering, cryptocurrency, bitcoin, ethereum
FacebookGoogle PlusLinkedIn

Vraag en Antwoord

Antwoord op enkele meest veel gestelde vragen.

Wil je meer weten over de financieringsmogelijkheden voor jouw ondernemingssituatie? Op een gratis financieel bedrijfsadviesgesprek informeren we jou graag vrijblijvend over de financieringsmogelijkheden voor je bedrijf.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
6.825× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf