Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Management Buy In (MBI)

Bedrijfsovername door één of meerdere externe kandidaten.

Bij Management Buy In (MBI) koopt één of meerdere externe kandidaten zich in in het bedrijf.

Het verschil met Management Buy Out (MBO) is dat de kandidaat koper van buiten het bedrijf af komt. Het gaat dus niet om een lid van het management team dat het bedrijf koopt.

MBI kan daarom een geschikte financieringsvorm zijn voor een bedrijf dat wil groeien, en waarvan de oorspronkelijke oprichters/ondernemers onvoldoende kennis, geld of middelen hebben om die groei waar te maken.

Het verschil met een werknemer hiervoor aantrekken is dat de werknemer gemotiveerd is voor salarisverhoging, terwijl een MBI-kandidaat juist gemotiveerd is voor verbetering van het bedrijfsresultaat. Dit geldt evengoed voor at interimmers en freelancers. De betrokkenheid en inzet is doorgaans veel gunstiger wanneer gekozen wordt voor een MBI'er.

Voorbeeld situatie

Een eenvoudig voorbeeld is het volgende. Een academisch wetenschapper heeft een nieuwe methode uitgevonden om energie en grondstoffen te besparen op de bouw van een pand. De methode zit technische en wetenschappelijk goed in elkaar, en behoort tot de beste oplossing ter wereld.

De wetenschapper heeft een bedrijf opgericht, waarin het eerste prototype van deze slimme bouwoplossing is gemaakt. Het prototype werkt. De oorspronkelijke oprichter (de wetenschapper) heeft echter weinig kennis van productverkoop en de zaken die erbij komt kijken om het product op grote schaal te fabriceren.

Door op zoek te gaan naar een MBI-kandidaat die juist wel veel ervaring heeft met marketing & sales, of een MBI-kandidaat die een bewezen track record heeft in het logistiek realiseren van een internationale productieketen, kan de onderneming verder groeien.

Met het nieuwe aangevulde management team is de leiding multi-disciplinair geworden op de belangrijkste succespeilers van de groeionderneming. De wetenschapper kan nu verder gaan met het doorontwikkelen van een verder verbeterde bouwmethode. De MBI-partner draagt zorg voor het binnenkrijgen en leveren van productie-orders.

Rubriek:
Participaties (gedeeld eigendom)
Sleutelwoorden:
management buy in, mbi
FacebookGoogle PlusLinkedIn

Vraag en Antwoord

Antwoord op enkele meest veel gestelde vragen.

Wil je meer weten over de financieringsmogelijkheden voor jouw ondernemingssituatie? Op een gratis financieel bedrijfsadviesgesprek informeren we jou graag vrijblijvend over de financieringsmogelijkheden voor je bedrijf.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
6.825× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf