Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Debiteurenfinanciering (factoring)

Bij debiteurenfinanciering besteed je bedrijf het debiteurenbeheer uit aan een factormaatschappij. Jouw bedrijf beschikt hierdoor al over het (grootste deel van het) factuurbedrag, voordat de debiteur daadwerkelijk betaald.

Door middel van factoring kan een MKB-onderneming op korte termijn aan (veel) extra liquiditeit komen. Je kunt met factoring het werkkapitaal van de onderneming snel vergroten.

Factoring wordt ook wel debiteurenfinanciering genoemd.

Doordat jouw bedrijf via factoring snel over het (grootste deel van het) factuurbedrag beschikt, is deze financieringsvorm uitermate geschikt voor groeibedrijven. Zonder factoring zouden groeibedrijven zichzelf door eigen succes om zeep kunnen helpen, doordat er krapte in het werkkapitaal ontstaat. De leveranciers dienen immers betaald te worden om de voorraden aan te vullen, terwijl de debiteuren nog niet betaald hebben maar meestal wel al hun bestelling geleverd hebben gekregen.

Twee varianten factoring

  1. Invoice discounting

    De factormaatschappij neemt één of meerdere van de facturen aan jouw debiteuren over. Afhankelijk van de factorabiliteit ontvang je als ondernemer dan direct 80% tot 90% van het factuurbedrag van de factormaatschappij. De factormaatschappij wordt betaald doordat zij een deel van het factuurbedrag voor haarzelf inhoudt, waarmee de rente, afhandelingskosten en het debiteurenrisico wordt vergoed.

    Het voordeel van deze variant is dat je per factuur kunt kiezen voor factoring, met het nadeel dat je daar dan wel een hoge premie voor betaalt.

  2. Full-service

    De factormaatschappij neemt alle facturen aan debiteuren van jouw bedrijf over. Daartegenover krijgt jouw bedrijf een kredietfaciliteit terug, waarmee je doorgaans tot 80% van het factuurbedrag via rekening courant kunt opnemen van de factormaatschappij.

    Het voordeel van full-service factoring is dat je relatief goedkoop geld vooruit gefinancieerd krijgt tegen circa 8% rente op jaarbasis, met als nadeel dat je dan wel al jouw debiteuren dient onder te brengen bij dezelfde factormaatschappij.

Rubriek:
Factoring (risico-overname)
Sleutelwoorden:
factoring, debiteurenfinanciering,full-service, invoice discounting, american factoring
FacebookGoogle PlusLinkedIn

Vraag en Antwoord

Antwoord op enkele meest veel gestelde vragen.

Wil je meer weten over de financieringsmogelijkheden voor jouw ondernemingssituatie? Op een gratis financieel bedrijfsadviesgesprek informeren we jou graag vrijblijvend over de financieringsmogelijkheden voor je bedrijf.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
6.825× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf