Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Crowdfinancing

Crowdfinancing is het financieren van een (bedrijfs)idee door meerdere mensen die geld uitlenen op basis van rentedragende leningverstrekking.

Wat is Crowdfinancing?

Via crowdfunding is het mogelijk om bedrijfskrediet te verwerven in de vorm van alternatieve financiering. Je zet je idee om een bedrijf te starten of je bedrijf uit te breiden in een online omgeving waar vele investeerders op kijken. De investeerders kunnen je allemaal aan een klein of groter deel van het bedrag helpen, waardoor ze gezamenlijk het benodigde bedrijfskapitaal voor jouw idee in je investeren. Zij ontvangen hiervoor een tegenprestatie, namelijk dat de investeerder een vooraf afgesproken rentepercentage krijgt dat vaak hoger is dan bij banken. Soms worden investeerders getriggerd doordat ze korting(en) krijgen bij het bedrijf of op een andere manier waardetoevoegende producten/diensten ontvangen. Bij crowdfunding "verdient" de investeerder zijn geld aan toekomstige stijging van de waarde van de onderneming en dividend van zijn bedrijfsaandeel.

Online crowdfinancing pitch

Via een online "pitch" legt de ondernemer uit waarom men juist in zijn/haar onderneming zal moeten investeren. De pitch kan bestaan uit een investeringsuitleg, een uitleg over wat het bedrijf doet, een verkooponderbouwing, maar ook een promotievideo. Crowdfunding kan worden ingezet om een bedrijf te starten met een goed bedrijfsidee, maar ook om groei te realiseren, een investering te doen voor een verbouwing aan het bedrijf of bijvoorbeeld een nieuwe app voor mobiele telefoons te realiseren.

Het interessante aan crowdfunding is dat geen enkele branche minder kans maakt. Het gaat niet alleen om het idee, het bedrijf erachter en de propositie waarbij een kwalitatief goede bedrijfspresentatie op een platform essentieel is. Het is ook heel belangrijk dat het hele proces om de campagne heen goed doordacht is en uitgewerkt wordt. Wij helpen veel ondernemers met het propositioneren van hun bedrijf via crowdfinancingplatforms, waardoor ze hun financiering via crowdfinancing hebben binnengehaald. Wij kunnen je helpen met het opstellen van een crowdfinancingplan, wat essentieel is voor het onder de aandacht houden van jouw pitch.

Looptijd Crowdfinancing

Allereerst vind de zogeheten "pitch" plaats via een online crowdfinancingplatform. Er wordt vaak een maximaal aantal dagen dat de pitch duurt afgesproken, waarin het totale financieringsbedrag verworven dient te zijn. Er bestaan verschillende constructies, maar de meeste platforms verplichten de investeerders alleen daadwerkelijk het bedrag te investeren, zodra aan de volledige kredietbehoefte van de ondernemer voldaan is.

De rentepercentages zijn verschillend per platform. Je kunt vaak zelf een rentepercentage kiezen, wat de investeerders ontvangen als zij bedragen in jou investeren. Een lager rentepercentage is uiteraard minder interessant voor investeerders dan wanneer deze hoger is. Wij kunnen op basis van jouw ondernemersideëen je ondersteunen in de keuze voor het kiezen van een geschikt rentepercentage, zodat je wel de crowdfinanciering rond krijgt.

Voorwaarden voor Crowdfinancing

Er zijn heel veel verschillende soorten crowdfinancing, waaronder internationaal, gericht op duurzame/innovatieve projecten, grootschalig en kleinschalig. In principe is er voor ieder bedrijfsidee wel een geschikt crowdfinancingplatform te vinden.

Rubriek:
Leningen (kredieten)
Sleutelwoorden:
crowdfinancing, crowdfinanciering, financiering door crowd
FacebookGoogle PlusLinkedIn

Vraag en Antwoord

Antwoord op enkele meest veel gestelde vragen.

  1. Verschil tussen crowdfunding en crowdfinancing (10.400×)

Meer antwoorden tonen…

Wil je meer weten over de financieringsmogelijkheden voor jouw ondernemingssituatie? Op een gratis financieel bedrijfsadviesgesprek informeren we jou graag vrijblijvend over de financieringsmogelijkheden voor je bedrijf.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
6.825× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf