Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

WW Uitgroeiregeling

Je kunt een bedrijf starten vanuit een WW-uitkering (WerkeloosheidsWet-uitkering) door minder WW-uitkering (WerkeloosheidsWet-uitkering) te ontvangen.

Wil je als zelfstandige starten met behoud van een (gedeeltelijke) WW-uitkering (WerkeloosheidsWet-uitkering)? Je kunt een bedrijf starten vanuit een WW-uitkering (WerkeloosheidsWet-uitkering) door minder WW-uitkering (WerkeloosheidsWet-uitkering) te ontvangen. Dit heet de WW Uitgroeiregeling en is bedoeld om het voor mensen die in de WW zitten aantrekkelijker te maken om een onderneming op te starten. De mogelijkheden worden hierdoor groter, want je hebt meer kans om weer aan de slag te gaan, namelijk middels een eigen onderneming of middels een baan.

Wat houdt de WW Uitgroeiregeling in?

Je begint voor jezelf vanuit een WW-uitkering (WerkeloosheidsWet-uitkering). Je hebt geen toestemming nodig van een adviseur om jouw bedrijf op te zetten.

Voor de uren die je als zelfstandige werkt krijg je geen WW-uitkering (WerkeloosheidsWet-uitkering) meer. Je krijgt dan dus voor minder uren een WW-uitkering (WerkeloosheidsWet-uitkering).

Looptijd WW Uitgroeiregeling

Je WW-uitkering (WerkeloosheidsWet-uitkering) gaat definitief omlaag. De uren die je opgeeft, worden blijvend afgetrokken van je WW-uitkering (WerkeloosheidsWet-uitkering). Heb je in 1 week 20 uur gewerkt, maar in de volgende week minder dan 20 uur. Dan blijft er 20 uur in mindering gebracht worden op je WW-uitkering (WerkeloosheidsWet-uitkering).

Voorwaarden voor een bedrijf starten met de WerkeloosheidsWet (WW) Uitgroeiregeling

  • Je maakt geen gebruik van de WerkeloosheidsWet (WW) Startersregeling;
  • Je blijft ingeschreven staan als werkzoekende (alleen dan houdt je recht op je WW-uitkering (WerkeloosheidsWet-uitkering));
  • Je ontvangt op de datum van aanvraag een WW-uitkering (WerkeloosheidsWet-uitkering) en begint vanuit deze situatie een eigen bedrijf;
  • Je geeft het aantal uren dat je als zelfstandige werkt door als een wijziging. Het gaat daarbij om alle uren die je aan je bedrijf besteedt, met uitzondering van de reisuren naar je vaste werkplek;
  • Voor de uren waarvoor je nog WW-uitkering (WerkeloosheidsWet-uitkering) ontvangt, moet je blijven solliciteren.
Rubriek:
Arbeid (tijd/kennis investering)
Sleutelwoorden:
bedrijf starten vanuit werkeloosheidswet, uwv bedrijf starten, bedrijf starten met uitkering, bedrijf starten met ww, eigen bedrijf ww, zelfstandig ondernemen werkeloosheidswet, ww tijdens start bedrijf
FacebookGoogle PlusLinkedIn

Vraag en Antwoord

Antwoord op enkele meest veel gestelde vragen.

Wil je meer weten over de financieringsmogelijkheden voor jouw ondernemingssituatie? Op een gratis financieel bedrijfsadviesgesprek informeren we jou graag vrijblijvend over de financieringsmogelijkheden voor je bedrijf.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
6.825× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf