Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

BMKB Starter

Met een Borgstellingskrediet MKB voor Starters (BMKB Starter) staat de Rijksoverheid borg voor je bedrijfsfinanciering, zodat je makkelijker een zakelijke lening kunt afsluiten bij de bank of financier. De Starters BMKB geeft extra steun aan startende ondernemers en kent ruime voorwaarden voor starters.

Een borgstellingskrediet MKB voor Starters / borgstelling MKB-kredieten Starters (of kortweg: Starters BMKB) is een garantie die de overheid geeft aan banken voor (een deel van) een lening aan startende ondernemers.

De Starters BMKB is bedoeld om extra steun te geven aan startende ondernemers bij het opzetten van een bedrijf, of gedurende de startfase (eerste 3 jaar). Omdat startende ondernemers vaak in de beginfase relatief kwetsbaar zijn, gelden ruimere voorwaarden en eigenschappen dan bij een regulier borgstellingskrediet.

Je bent startend ondernemer als je bedrijf minder dan 3 jaar geleden is ingeschreven bij de kamer van koophandel. De vorm waarin je het MKB bedrijf voert (natuurlijk persoon of rechtspersoon) doet niet ter zake.

Wat houdt het Borgtellingskrediet MKB voor Starters (Starters BMKB) in?

De overheid staat bij het afsluiten van een "starterskrediet" van maximaal € 266.667, garant voor 67,5%. Dit geeft de financieringsinstelling meer zekerheid om (een deel van) het geleende bedrag terug te krijgen en zal dus eerder een lening verstrekken.

AIs je financieringsbehoefte groter is dan kun je naast de Starters BMKB gebruik maken van een gewone borgstellingsregeling voor bestaande bedrijven.

Looptijd Borgstellingskrediet MKB voor Starters (Starters BMKB)

De looptijd van de borgstelling is maximaal 6 jaar vanaf de datum van de eerste aflossing. Als de lening bedoeld is om te investeren in een gebouw of schip, geldt een periode van 12 jaar.

Je begint af te lossen uiterlijk 6 maanden na de kredietondertekening. In overleg is het mogelijk om de lening voor 3 keer op te schorten. Elke opschorting mag maximaal 4 kwartalen aaneengesloten duren. U dient dus na maximaal anderhalf jaar te beginnen met aflossen. Bij de start van de aflossing na 1,5 jaar loopt de borgstelling in totaal 7,5 jaar of, bij het investeren in een gebouw of een schip, 13,5 jaar.

De voorwaarden van het Borgstellingskrediet MKB voor Starters / Starters BMKB?

  • Je bent starter / startend ondernemer (minder dan 3 jaar ingeschreven bij de KvK);
  • Je bent hoofdelijk aansprakelijk of je bezit het merendeel van het aandelenkapitaal. NB: Je bent in ieder geval hoofdelijk aansprakelijk als je een eenmanszaak of VOF heeft, of als u DGA bent bij een BV;
  • Je bedrijf is in Nederland, Bonaire, St. Eustatius of Saba gevestigd;
  • De bedrijfsactiviteiten vinden overwegend in Nederland plaats, of in Bonaire, St. Eustatius of Saba;
  • Je onderneming wordt tot het MKB gerekend (je hebt minder dan 250 fulltime werknemers (FTE)en de omzet is minder dan € 50 miljoen of het balanstotaal is minder dan € 43 miljoen);
  • Indien de lening dient om een woon/werk-pand te financieren, dient minstens 50% van de ruimte bestemd te zijn voor zakelijk gebruik;
  • Je beoefent geen vrij beroep uit in de medische sector dat valt onder de Wet Tarieven Gezondheidszorg;
  • Je toetreding tot de markt mag niet in belangrijke mate door de overheid worden bepaald (denk aan advocaten, notarissen, gerechtsdeurwaarders en dierenartsen);
  • Je mag niet een onderneming hebben waarvan de laatste of de te verwachten jaaromzet voor meer dan 50% is verkregen uit de beoefening van: de land- en tuinbouw, de vee- of visteelt, de visserij of de teelt van vee- en visvoer of het bank-, verzekerings- of beleggingsbedrijf of het financieren van één of meer andere ondernemingen;
  • Het geld mag niet bestemd zijn voor de verwerving, vervreemding, de ontwikkeling, het beheer of de exploitatie van onroerend goed.
Rubriek:
Garanties (schulddeling/borgstelling)
Sleutelwoorden:
borgstellingskrediet starters, starters bmkb, borgstellingsregeling mkb, borgstelling mkb-kredieten, bankgarantie, borg voor lening
FacebookGoogle PlusLinkedIn

Vraag en Antwoord

Antwoord op enkele meest veel gestelde vragen.

Wil je meer weten over de financieringsmogelijkheden voor jouw ondernemingssituatie? Op een gratis financieel bedrijfsadviesgesprek informeren we jou graag vrijblijvend over de financieringsmogelijkheden voor je bedrijf.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
6.825× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf