Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Investeerder in crowdfunding verliest rechtszaak mislukt project bij crowdfundingplatform


Van de

Udenhout – Ervaren belegger Chris Vuijk had het idee dat het crowdfundingplatform Collin Crowdfund een vals gevoel van veiligheid neerzette bij het mislukte project van VacuMedical B.V. Daarom heeft hij een rechtszaak aangespannen tegen het crowdfundingplatform. De rechtbank Zeeland-West oordeelde echter dat beleggers zoals Chris Vuijk sowieso niet op de project presentatie kon vertrouwen, en gaf hem dus ongelijk.

In 2014 haalde VacuMedical B.V. middels een pitch op het crowdfundingplatform totaal €200.000,- op bij 63 investeerders binnen 22 dagen. Één van deze investeerders was ervaren belegger Chris Vuijk die €5.000,- had geïnvesteerd. Het geld werd overgemaakt naar de onderneming.

Ondanks de geboden zekerheden van €150.000,-, raakte VacuMedical 3 jaar later, in januari 2017, in de problemen. Het bedrijf stopte met de terugbetalingen aan het crowdfundingplatform. In julie 2018 werd het bedrijf failliet verklaard. Hoewel het crowdfundingplatform een schikkingsvoorstel deed om het restant van de lening tegen een veel lager bedrag af te kopen, ging investeerder Chris Vuijk hier niet mee akkoord. Hij wilde zijn resterende €2.400,- ook nog terugkrijgen.

Chris Vuijk spande een rechtszaak aan tegen het crowdfundingplatform. Hij vond als ervaren belegger - die ruim €120.000,- in diverse projecten heeft gestoken - dat het crowdfundingplatform ook zorgplicht heeft. Hij was van mening volledig op de prognoses van het platform te kunnen vertrouwen.

De rechtbank in Zeeland-West wees de aanklacht echter van de hand. Beleggen in crowdfundingprojecten neemt nu eenmaal risico's met zich mee voor de investeerders. Er kan niet blind vertrouwd worden op boekenonderzoeken en het stellen van zekerheden die het crowdfundingplatform heeft gedaan.

Vuijk legt zich niet bij de uitspraak neer en gaat in hoger beroep. Voor hem is het incident een principe kwestie.

Sleutelwoorden:
crowdfunding, starterskrediet, bedrijfslening, crowdfundingplatform, rechtszaak, mislukt project, rechtbank, investeerders, zekerheden, drijfzand, vals gevoel, zeeland-west, vacumedical, wanbetaling, faillissement, schikkingsvoorstel, morele waarde
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.598× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.