Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Zakelijke kredietverlening MKB in Duitsland stijgt naar recordhoogte


Van de

Amsterdam – Duitse ondernemingen hebben in het 3e kwartaal van 2018 bij een stijging van 5,4% een record bedrag aan zakelijk krediet opgehaald. Het kapitaal werd verstrekt door Duitse, maar ook buitenlandse banken zoals het Nederlandse ABN AMRO. Door de felle concurrentie profiteert met name de zogenaamde middelstand (middelgrote bedrijven) van de soepele bancaire bedrijfsfinancieringen.

Cijfers van de Deutsche Bank berichten dat het verstrekte zakelijke krediet in het 3e kwartaal van 2018 qua volume met 5,4% is gestegen in vergelijking met de zelfde periode in het jaar 2017.

Dit komt met name omdat de concurrentie tussen aanbieders is toegenomen: Duitse ondernemers kunnen niet alleen aankloppen voor kapitaal bij Deutsche Bank of Commerzbank, maar ook bij het Nederlandse ABN AMRO, het Franse Crédit Agricole en andere Europese banken. Ook vormt het middenbedrijf in Duitsland een relatief veilige investering voor kredietverlening: de risico's op wanbetaling bij het middenbedrijf zijn relatief laag.

Te makkelijk geld ophalen

De Duitse toezichthouder Bafin - het evenbeeld van de AFM in Duitsland - vindt dat de zakelijke kredietverlening opvallend ruimhartig is. Daarom gaat Bafin binnenkort een enquête houden onder honderden banken.

CFO's van Duitse banken hebben in de Duitse media geklaagd dat hun winstmarge op zakelijke kredieten te veel krimpt. Dat is niet vreemd, want de rentestand is historisch laag maar ook moeten de Duitse banken het met slechts 2% groei afleggen tegen de 17,3% groei bij buitenlandse banken die Duitse ondernemingen hebben gefinancierd.

Met name de dienstensector, verwerkende industrie en de automobielindustrie profiteerden van het gemakkelijke externe geld ophalen.

Sleutelwoorden:
duitsland, europa, starterskrediet, bedrijfskrediet, zakelijke kredietverlening, deutsche bank, abn amro, credit agricole, bafin, groei, middenstand, 2017, 2018, concurrentie, historisch lage rentestand, buitenlandse banken, geld lenen, enquete, cijfers
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.621× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.