Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Nederlandse ZZP'ers vallen massaal voor Zweedse woekerleenrentes tot wel 200%


Van de

Amsterdam – Scandinavische verleners van ondernemerskredieten aan ZZP'ers hanteren regelmatig woekerrentes tussen de 30% en 200% aan deze kwetsbare doelgroep ondernemers, die elders geen geld konden lenen voor hun bedrijfsplannen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant.

Waar banken nog altijd zeer voorzichtig zijn met het verstrekken van bedrijfsleningen aan startende en kleine ondernemers, lijkt het alsof de Hollandse ZZP'er moeiteloos kan lenen voor zijn zaakje bij Scandinavische kredietverstrekkers. Drie bekende (veel adverterende) bedrijven met een achtergrond in de incassowereld en flitskredieten voor consumenten verstrekken al een aantal jaar ook zakelijke leningen aan ondernemers.

Kredietcowboys mikken op kwetsbare ZZP'er

De leningvoorwaarden voor de ZZP'er met zijn/haar ondernemersdroom zijn doorgaans slecht (ongunstig) en er kan zeker gesproken worden van woekerrentes tot wel 300% per jaar (alles boven de 25% per jaar kan woekerrente genoemd worden). Het acceptatiebeleid voor zakelijk geld lenen is soms zelfs zo soepel, dat schulden stapelen ook geen probleem lijkt te zijn. Heeft de ondernemer in privé een BKR-codering? Ook geen probleem voor zakelijk lenen!

Geen toezicht, eigen risico, eigen schuld

Waar consumenten beschermd zijn tegen overkreditering en de consumptieve leenrente nooit meer dan 14% per jaar mag zijn, geldt er voor ondernemingen geen zorgplicht of kredietplafond. Vrachtwagenchauffeurs, webshopeigenaren, bouwvakkers en klusbedrijven, zelfstandige koks en schoonheidssalons, allemaal bedrijven dikwijls gerund door één persoon, zijn vogelvrij verklaard als het gaat om zakelijk lenen.

Ondernemer kan prima zelf risico's inschatten

Minister Wopke Hoekstra van Financiƫn redeneert dat ondernemers nu eenmaal zelfredzaam zijn. Ze weten als geen ander hoe ze risico's moeten inschatten en kunnen goed onderhandelen. Daar zijn het ondernemers voor.

Ondernemer of consument?

Maar ook is er tegengeluid te horen dat elke onderneming hetzelfde zou zijn. Arnoud Boot, hoogleraar ondernemingsfinanciering aan de Universiteit van Amsterdam, redeneert dat een eenmanszaak erg lijkt op een particulier. Aan het eind van het jaar tel je de winst simpelweg bij je privé inkomen, en je bent zelf persoonlijk in privé ook nog eens volledig aansprakelijk als ZZP'er. Dus wat is nu het echte verschil tussen een ZZP'er en een consument?

Te mooi om waar te zijn

Het devies voor zelfstandige ondernemers? Laat je niet te snel verleiden dat je ineens wel een geldkraan hebt gevonden die je bedrijfsplannen wil financieren. Kijk goed naar de leningvoorwaarden en vergelijk de rente op jaarbasis. Hoe hoger de rente, des te minder zal het de zakelijke kredietverstrekker uitmaken dat je straks helemaal geen enkele rekening meer kan betalen en je jouw bedrijfsdeuren moet sluiten!

Sleutelwoorden:
flitskrediet, incassobureau, starterskrediet, ondernemerskrediet, zzp, nederland, scandinavie, hoge leenrente, woekerrente, slechte leningvoorwaarden, kennis, webshop, kapper, zorgplicht, jaarcijfers, banktransacties
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.598× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.