Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

'Snel geld voor MKB-ondernemers'


Van de

Amsterdam – De NRC schrijft dat de komst van de vele aanbieders van minikrediet voor het MKB gewild zijn onder (met name) startende ondernemers, die anders geen financiering konden krijgen via de bank. Tegenover het snelle en gemakkelijke geld ophalen, staan soms wel zeer hoge rentes.

Waar ondernemers van de bank te horen krijgen dat ze 'nog te weinig goede jaarcijfers' hebben, of dat de branche nog 'te risicovol is om te financieren', kloppen ondernemers nu massaal aan bij aanbieders van zakelijke minikredieten. Snel zakelijk geld lenen voor bedrijven is een groeimarkt waar steeds meer start-ups inspringen. Dat maakt het voor MKB-ondernemers mogelijk, om alsnog geld op te halen om bijvoorbeeld de winkelschappen en etalage gevuld te krijgen bij de opening van de zaak.

Ongereguleerde zakelijke markt

De krant noemt echter ook een schaduwzijde van het snelle minikrediet voor bedrijven in een ongereguleerde markt. Bij de korte looptijden zonder zekerheden worden soms erg hoge rentes gerekend, plus afsluitkosten, waardoor een effectief rentepercentage van 40% per jaar voor kan komen. Alleen New10, een dochter van ABN AMRO, rekent lagere tarieven maar eist in tegenstelling tussen de andere minikrediet aanbieders wel weer zekerheden, waardoor de meeste ondernemers alsnog niet terecht kunnen bij New10.

Hoge of lage rentes

De rente staat altijd in verhouding tot het risico dat de kredietverstrekker neemt. Aan de ene kant van het financierings­spectrum zijn er aanbieders (veelal start-ups) die geen enkele zekerheid eisen, maar daarentegen wel flinke premies en rentes rekenen om het extra risico financieel af te dekken. Aan de andere kant van het minikrediet landschap zijn er de meer gevestigde, traditionele aanbieders naast bancair krediet, waar de rentes veel lager zijn maar de eisen om geld op te halen weer heel streng zijn.

Minder financiering mogelijk maken

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft geen mandaat om bedrijven te beschermen tegen 'flitskrediet', zoals dit gebeurt bij particulieren en consumptief kredietverlening.De belangenorganisatie MKB-Nederland ziet ook graag een gedragscode ingevoerd worden.

Effectief zal zo'n gedragscode of toezicht kunnen betekenen, dat bedrijven minder of geen geld kunnen lenen, door weer een te voorzichtige aanpak van bedrijfsfinanciering proberen na te streven.

Een goed advies als vertrekpunt

Als ondernemers zich goed laten informeren naar en adviseren over de voorwaarden van het zakelijk krediet van een aanbieder, kan een weloverwogen besluit genomen worden of het 'voordelige ondernemerskrediet' uit de TV-reclames wel of niet geschikt is voor het bedrijf in kwestie. Hier ligt een prima kans voor onafhankelijk intermediairs en bedrijfsadviseurs.

Sleutelwoorden:
minikrediet, starterskrediet, bedrijfsfinanciering, start-ups, flitskrediet, secash, swishfund, spotcap, fundingcircle, bridgefund, new10, abn amro, afm, autoriteit financiele markt, mkb-nederland, hoge rente, korte looptijden, groeimarkt, gedragscode
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.598× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.