Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

ONL-voorzitter Hans Biesheuvel wil meer concurrentie voor MKB-leningen


Van de

Den Haag – 'De monopolie van één super­bank (de drie Nederlandse grootbanken ING, Rabobank en ABN AMRO bij elkaar, red.) moet doorbroken worden,' zegt Hans Biesheuvel als voorzitter van Ondernemend Nederland. 'Het wordt tijd voor meer concurrentie op MKB-leningen.' Met name alternatieve financiers zouden meer kans en marktaandeel moeten krijgen om ondernemers te financieren. Dit opinieert Biesheuvel in een artikel in De Telegraaf.

De grootbanken kunnen volgens Biesheuvel 'bakken met goedkoop geld' krijgen (via de Europese Centrale Bank (ECB), red.) en zouden dit aanwenden om 'politieke correcte' reclame spotjes op televisie en media uit te zenden, waarmee de indruk wordt gewekt dat banken wel klaar staan voor het financieren van ondernemingen. De leden van ONL laten echter meer geluiden horen dat er weinig verbeterd is qua financier­baarheid vanuit banken.

Bank wil niet financieren

Biesheuvel vermoedt dat banken geen interesse hebben om bedrijven te financieren, omdat er te weinig mee verdiend wordt. Het leveren van maatwerk advies kost ook nog eens te veel geld voor een bank. En omdat de zakelijke krediet­faciliteiten van de drie grootbanken ING, Rabobank en ABN AMRO erg op elkaar lijken, kun je volgens Biesheuvel beter spreken over een monopolie­positie van één superbank. Voor de ondernemer valt eigenlijk niet te kiezen want er is maar één echte keuze en dat is voor een soort bankenunie die liever niet geld uitleent aan ondernemers.

Voorkeurs­positie bank doorbreken

Alternatieve financiers zoals crowdfunding, kredietunies, leasemaatschappijen en dergelijke bestaan er wel maar genieten niet de voorkeurs­behandeling die banken wel genieten. Alternatieve financiers willen juist graag maatwerk verlenen, maar zonder de goedkope geldkraan (wat je kunt zien als een verkapte subsidie) uit Brussel / de ECB is dit wel een uitdaging. Ook vallen alternatieve financiers dikwijls buiten de boot van overheids­regelingen zoals het borgstellingskrediet (BMKB) en vissen alternatieve financiers achter het net bij betalings­problemen omdat hun zekerheden achtergesteld zijn ten opzichte van de bank.

Sleutelwoorden:
ondernemend nederland, ing, rabobank, abn amro, concurrentie, mkb-leningen, zakelijk kredietproduct, bedrijfsfinanciering, hans biesheuvel, maatwerk, goedkoop geld, alternatieve financiers, voorkeurspositie, monopolie, starterskrediet, ondernemerskrediet
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.621× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.