Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

MKB sneller betaald door overheid en grote bedrijven


Van de

Den Haag – Midden- en KleinBedrijf (MKB) ondernemers hoeven vanaf 1 juli 2017 niet meer langer dan 60 dagen te wachten op betaling van hun factuur. Het maximale leverancierskrediet - ontstaan door de lange betalingstermijn - wordt afgekapt op hoogstens 60 dagen, als de MKB-ondernemer een dienst of product heeft geleverd aan een grote onderneming of aan een overheidsinstelling.

Een betalingstermijn bij een overeenkomst met een bedrijf, overheid of een consument mag niet onredelijk zijn. Het kwam nog wel eens voor dat grote bedrijven en overheidsinstellingen facturen van MKB-ondernemers langer dan 60 dagen onbetaald lieten. Doordat ondernemers hierdoor lang op hun geld moesten wachten, maar wel al zelf andere facturen moeten betalen, konden ondernemers ongewenst in de financiële problemen komen.

Vanaf 1 juli 2017 is het wettelijk niet meer toegestaan dat een MKB-onderneming langer dan 60 dagen op betaling van een factuur hoeft te wachten. Deze maatregel versterkt de financiële positie van ondernemers.

Betalingstermijn toch langer dan 60 dagen? Dan binnen 30 dagen je geld ontvangen

Hanteert een groot bedrijf of de overheid toch een betalingstermijn van meer dan 60 dagen voor jouw MKB-onderneming of voor jou als ZZP-er? Dan wordt deze overeenkomst wettelijk nietig verklaart, en moet er binnen 30 dagen betaald worden. Betaalt de overheid of het grote bedrijf niet binnen 30 dagen? Dan mag je van de rechtswege verschuldigde handelsrente gaan vorderen voor de termijn na die eerste 30 dagen.

Sleutelwoorden:
leverancierskrediet, betalingstermijn, rijksoverheid, grote bedrijven, mkb, midden- en klein bedrijf, factuur betalen, geld ontvangen, starterskrediet, ondernemerskrediet
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.598× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.