Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Twee crowdfundingplatforms veranderen ogenschijnlijk in beleggingsfondsen


Van de

Amsterdam – Beleggers die via crowdfunding bedrijven financieren krijgen te maken met nieuwe constructies en uitdagingen. Twee Engelse crowdfundingplatforms hebben het voortouw genomen: het ene platform springt zelf bij met een zak geld, als een gefinancieerd crowdfundingproject alsnog dreigt om te vallen. Het andere platform laat beleggers niet meer direct investeren, maar via tussenkomst van een fonds.

Ondernemers die crowdfunding overwegen moeten steeds beter gaan opletten met wie en hoe ze zaken doen. Twee bekende crowdfunding­platforms doorbreken de huidige gang van zaken, maar de crowdfundingmarkt blijft ontransparant en ondoorzichtig. Één platform deed zelf een financiële ingreep om falende projecten te redden. Een ander platform vergroot de afstand tussen ondernemer en investeerder door er een fonds tussen te zetten.

Verkeerde inschatting krediet­waardigheid

RateSetter, een platform uit het Verenigd Koninkrijk, stopte in juli 2017 zelf geld in bedrijven, die op het randje van de afgrond waren geraakt. Om te voorkomen dat deze projecten zouden mislukken, en beleggers de dupe zouden worden van het faillissement van de 3 gefinancierde MKB-ondernemingen, investeerde RateSetter uit eigen middelen ook maar in deze 3 ondernemingen. Waarschijnlijk had RateSetter eerder een inschattingsfout gemaakt over de kredietwaardigheid van de 3 bedrijven in nood.

Niet meer direct investeren in de ondernemer

Kleine bedrijfjes die via crowdfunding geld ophalen, doen dit meestal ook om naast de financiering ook een grote goed potentiële klanten te bereiken: namelijk de beleggers/investeerders in hun campagne. Maar het Britse Funding Circle wijzigt koers en plaatst per 18 september 2017 een fonds tussen de ondernemer en de investeerder. Hierdoor kan de investeerder niet meer direct beleggen in een specifieke MKB-onderneming. De meeste beleggers kiezen overigens zelf al voor deze financierings­route, in een poging om hun kans op verlies te verminderen.

Sleutelwoorden:
verenigd koninkrijk, engeland, beleggingsfondsen, crowdfunding, beleggers, geld ophalen, kredietverlening, ondernemerskrediet, starterskrediet, transparantie, bemiddelaars
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.598× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.