Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Krediet voor kleine ondernemer kansloos door massa ontslagen banken


Van de

Rotterdam – Ondernemers met een klein bedrijfje klagen over de steeds verder versoberende dienstverlening bij een bedrijfskrediet aanvraag, nu banken massaal inzetten op digitalisering van hun processen en flink snijden in het personeel met massa-ontslagen. MKB'ers missen hierdoor steeds meer het persoonlijke contact met hun bank waar zij een bedrijfsfinanciering willen ophalen. Dat meldt een woordvoerster van MKB-Nederland.

Bedrijfsadviseur Peter Wolfsen bevestigt dat winkeliers meer moeite hebben om hun financiering bij de bank rond te krijgen. Volgens hem wordt er door de bank te veel naar de historische cijfers gekeken. Een gesprek met de ondernemer, waar verder wordt ingegaan op de achtergrond en plannen van de winkelier, is er steeds minder bij.

Ook een hoogleraar Bankwezen in Tilburg bevestigt het signaal dat MKB-ondernemers klagen over de versobering door - wellicht te ver doorgeschoten - digitalisering en afslanking van personeel bij banken. Er is simpelweg geen tijd en mankracht meer om de MKB'er te begeleiden bij zijn financierings­aanvraag.

Digitaal en onpersoonlijk

Op basis van de cijfers van de onderneming, krijgt de ondernemer groen, oranje of rood 'licht' van de computer van de bank. Dit heet ook wel Program Lending: een computer­programma dat kleinere krediet­aanvragen goed- of afkeurt op basis van de jaarcijfers en dergelijke. Het persoonlijke contact en adviestraject voorafgaand aan de financierings­aanvraag is met deze digitalisering er nagenoeg geheel tussenuit gehaald. Een 'ja' of 'nee', dat is waar je het maar mee moet doen als ondernemer.

Voordeel voor MKB

Volgens de ABN AMRO is de kleinere ondernemer juist blij met de digitalisering van het proces van bedrijfskredieten. Op veler verzoek heeft de bank juist de procedure om een zakelijke financiering te krijgen toegankelijker en goedkoper gemaakt met door de transitie van de focus naar digitale middelen. Ondernemers kunnen alsnog zelf kiezen om op persoonlijk gesprek bij hun bank te gaan.

Sleutelwoorden:
zakelijke kredietverlening, mkb, starterskrediet, ondernemerskrediet, digitalisering aanvraagproces, versobering dienstverlening, minder persoonlijk contact, massale ontslagen, banken, ing, rabobank, achmea, abn amro
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.621× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.