Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Britse banken verwijzen verplicht afgewezen kredietaanvragers door


Van de

Amsterdam – Ondernemers in Engeland die nul op rekest krijgen bij hun Britse bank voor een bedrijfsfinanciering, worden vanaf 1 november 2016 verplicht doorverwezen naar alternatieve financieringsmogelijkheden zoals crowdfunding. Een nieuwe wet legt de Britse grootbanken deze doorverwijsplicht voor MKB-financieringen op.

Dat een ondernemers in het midden- en kleinbedrijf verplicht te horen krijgt bij welke alternatieve loketten hij of zij dan wel zou kunnen aankloppen, wil echter nog niet zeggen dat ze het starterskrediet of ondernemerskrediet ook toegewezen krijgen. Vaak dient de ondernemer de krediet­aanvraag zelf ook nog eens goed door te nemen, alvorens een tweede poging te wagen om geld op te halen voor start of groei.

Nederlands bedrijfsleven reageert verdeeld

Hoewel Nederlandse branche­organisaties enerzijds erg blij zijn met de Britse wet, en graag willen zien dat de Nederlandse banken ook verplicht ondernemers bij een 'Nee' door moeten gaan verwijzen, is er ook kritiek. De NVB benadrukt dat de ondernemer nog steeds eerst bij zichzelf te rade moet gaan, en zich niet zomaar van het kastje naar de muur moet laten sturen.

Ook de AFM waarschuwt voor het verhoogde risico op wanbetaling (kans op default) bij bijvoorbeeld crowdfunding van 'minder stevige' kredietaanvragen. Studies van hogescholen wijzen uit dat de risico's bij crowdfunding 2 tot 3,5 keer zo groot zijn als bij bancaire leningen.

Wij niet vraagt…

Nederlandse ondernemers in het MKB doen er wel verstandig aan hun bank te vragen of ze nog alternatieve financiers zoals crowdfundingplatformen zouden aanbevelen. Een aantal banken, zoals Knab en de Rabobank, werkt namelijk al op vrijwillige basis samen met alternatieve bedrijfs­financiers en een handjevol crowdfundingplatforms.

Middels een hybride of gestapelde financiering - met of zonder hulp van de bank - kan de ondernemer dan toch nog starten of groeien.

Sleutelwoorden:
engeland, groot brittanie, banken, bedrijfskrediet afgewezen, ondernemers doorverwijzen, alternatieve financieringen, crowdfunding, starterskrediet, wet, mkb, nvb, afm
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.621× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.