Dankuwel. U bent akkoord gegaan met ons cookie­beleid. Deze website kan nu volledig functioneren.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Voorstel Basels Comité tot verlaging bancaire bedrijfskredieten


Van de

Amsterdam – Als het aan het Basels Comité voor Bankentoezicht ligt, mogen banken binnenkort ook voor bedrijfskredieten minder geld uitlenen door strengere eisen aan de kapitaalbuffer die de banken dienen aan te houden. Het Comité stelt in een vandaag verschenen rapport voor om de risicomodellen die banken gebruiken te beperken zodat minder uitzonderingen gemaakt mogen worden om bijvoorbeeld bedrijfsfinancieringen te verstrekken.

Wanneer een bank een ondernemer een zakelijk krediet of starterskrediet verstrekt, dient de bank rekening te houden met de risico's die horen bij het verstrekken van bancaire kredieten aan ondernemers. Deze risico's voor bijvoorbeeld de inschatting van wanbetaling en faillissement berekent de bank nu nog op basis van eigen kwantitatieve modellen. Daardoor kan de bank bij het verstrekken van een zakelijke lening de ingeschatte risico's omlaag bijstellen, wat betekent dat de MKB-ondernemer meer kan lenen voor zijn bedrijf.

Het Basels Comité voor Bankentoezicht wil deze speelruimte die de bank heeft verder aan banden leggen. Zo is dat al gebeurd bij de verstrekking van hypotheken, om te voorkomen dat er weer een kredietcrisis komt op de woningmarkt. Door ook de financiële modellen van zakelijke kredieten aan strengere eisen te laten voldoen, zou de economie beter herstellen. De keerzijde is dat ondernemers dan moeilijker aan een bedrijfsfinanciering komen via de bank.

De Nederlandsche Bank (DNB) ziet graag dat er in 2016 snel duidelijkheid komt over de regelgeving en de te hanteren berekeningen. De lange onduidelijkheid doet de financiële sector namelijk weinig goeds.

Sleutelwoorden:
basel, bis, bank for international settlements, bankentoezicht, de nederlandsche bank, bedrijfseconomie, kredietrisicomodellen, mkb, europa, maximale financiering
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.598× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.