Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

BMKB-regeling blijvend opengesteld voor niet-bancaire financiers


Van de

Den Haag – De regeling Borgstelling MKB-kredieten, waarmee ondernemers minder knelpunten bij het verkrijgen van een zakelijk krediet hebben, blijft vanaf 2017 permanent open staan voor niet-bancaire instellingen. Dit heeft Minister Henk Kamp (EZ) besloten in een brief aan de Tweede Kamer.

Naast banken zoals ABN AMRO, ING, Rabobank en Triodos kunnen bijvoorbeeld ook horeca- en micro­financierings­instellingen, crowdfunders en kredietunies accreditatie krijgen van de RVO. Maar de verdere toegang tot bedrijfsfinanciering en de verbreding van de markt blijft gewenst, volgens het Aanvullend Actieplan MKB financiering uit 2014.

Pilot succesvol

In 2012 is de Rijksoverheid een pilot gestart waarmee voor een tijdelijke periode van 5 jaar ook niet-bancaire instellingen geaccrediteerd mogen worden om een bedrijfskrediet met borgstelling vanuit de Rijksoverheid te mogen financieren. De openstelling blijkt een succesvolle toevoeging op de BMKB-regeling en bevorderde de MKB-financiering in Nederland, en wordt daarom voortgezet op blijvende basis.

In 2012 wordt de blijvende openstelling van de BMKB-regeling opnieuw bekeken.

Financieringen kleine bedrijven toch nog relatief vaak afgewezen

In de 2e helft van 2016 werden aanvragen voor bedrijfsfinancieringen voor de kleinere bedrijven regelmatig afgewezen te worden door de banken: grotere ondernemingen bleken nog steeds de beste kans te hebben op geld voor groei.

Door het relatief hoge afwijspercentage zijn MKB'ers en ZZP'ers wel meer op zoek gegaan naar alternatieve vormen van zakelijke financiering, zoals crowdfunding en kredietunies.

Voor kredietunies is het sinds 1 januari 2016 ook makkelijk geworden om funding te krijgen. Maar omdat de kosten voor het uitvoeren van een financiering voor micro- en kleinbedrijven een flink aandeel hebben in de totale financieringskosten, kijkt de Rijksoverheid uit naar nieuwe FinTech bedrijven die de kosten van de dienstverlening van zakelijke kredietverlening aan het kleinbedrijf goedkoper kunnen maken.

Sleutelwoorden:
borgstellingskrediet mkb, starterskrediet, zakelijke starterslening, ondernemerskrediet, crowdfunding, kredietunies, rvo, ministerie, garantieregeling, zzp, mkb, banken, openstelling, knelpunten
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.621× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.