Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

StartersKrediet.nl

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Cryptomunt-startup Confido verdwenen na ophalen tonnen bij investeerders


Van de

Amsterdam – De blockchain start-up Confido die een eigen soort Bitcoins wilde uitbrengen is compleet verdwenen, nadat naïve investeerders ongeveer €320.000 in het Amerikaanse bedrijf hadden gestopt. De website, de social media pagina's en ook de online presentie van de oprichters en bestuurders zijn op zwart gegaan. Een enkele professionele hacker investeerder wist zijn geld met verlies nog tijdig uit het bedrijf te halen.

Het Amerikaanse Confido (het Italiaanse woord voor vertrouwen) pitchde online voor durfkapitaal in echte dollars om een eigen virtuele munt uit te brengen: de CFD. Maar nadat zo'n €320.000 was opgehaald, knepen de oprichters er tussenuit. De aandelenkoers van het bedrijf kelderde en de bedrijfswebsite alsmede het bestuur is van de digitale aardbodem verdwenen.

Speurtocht naar vermeende Nederlandse bestuurder

Het is nog maar de vraag of de 'Nederlandse' bestuurder Joost van Doorn (en de bijbehorende foto op de voormalige bedrijfswebsite van Confido) een echt persoon is of een nep­profiel betreft. Inmiddels blijkt ook dat de social media profielen op Facebook en LinkedIn waarschijnlijk nep zijn en onjuiste profiel­informatie bevat. Geen enkel bedrijf waar de ondernemers voorheen zeggen te hebben gewerkt, kent de mensen achter Confido.

Medewerker ook in de maling genomen

De support-medewerker onder de naam 'Chris' lijkt nog wel bereikbaar voor het afhandelen van vragen over Confido. Maar aangezien deze medewerker aangeeft ook nog nooit één van de Confido ondernemers live te hebben gezien, is het zeer waarschijnlijk dat hij onbedoeld terecht gekomen is in een web van leugens. Chris zegt aangifte te hebben gedaan bij de politie tegen zijn werkgever.

Investeerders gewaarschuwd

De Autoriteit Financiële Markten (AFM en De Nederlandsche Bank (DNB waarschuwden eerder in november 2017 al dat investeerders extra goed moeten opletten als zij geld willen steken in fintech start-ups die met blockchain en cryptovaluta aan de slag gaan. Door de toenemende goudkoorts naar de alsmaar stijgende koers van virtuele geldmunten zoals Bitcoins en Ethereum, lijken ook criminelen een slaatje te willen slaan uit deze hype.

Toename financierings­aanvragen bitcoinbedrijven bij Starterskrediet®

Ook bij Starterskrediet Geld voor Startende Ondernemers® zijn in de 2e helft van 2017 relatief veel aanvragen binnengekomen van cryptovaluta bedrijven die geld zoeken voor zakelijke investering. Met name als het gaat om startende bedrijven die nieuwe technologiëen willen omarmen, worden de financierings­aanvragen extra gescreened. Om geïnteresseerde investeerders en zakelijke financiers zoveel mogelijk te beschermen tegen verdachte financierings­oproepen, worden de ondernemers altijd persoonlijk gesproken op een zakelijk advies- en begeleidings­gesprek voor de totstandkoming van een MKB-financieringstraject.

Sleutelwoorden:
confido, bitcoin, cryptocurrency, valuta, startup, investeerders, schandaal, exit scam, ondernemerskrediet, starterskrediet, crowdfunding, afm, dnb, blockchaintechnologie, bitcoin, waarschuwing, bedrijfsfinanciering, durfkapitaal, ethereum
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.621× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.